Torsdag 29. oktober og torsdag 5. november vil det bli arrangert influensavaksinering for innbyggerne i Hadsel som er i risikogruppe for alvorlig forløp av influensainfeksjon. 


Når: 16.00-18.00 29.10.2020 og 05.11.2020 

Hvem: personer i risikogruppene for alvorlig forløp av influensainfeksjon: 

 • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine

 • Alle fra fylte 65 år

 • Barn og voksne med: 

  • diabetes type 1 og 2

  • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt

  • kronisk nevrologisk sykdom eller skade

  • nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)

  • svært alvorlig fedme (KMI over 40)

  • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

I tillegg anbefales influensavaksine til:

 
Hvor: Hadsel helsehus (Dr. Thodes gate på Stokmarknes). Inngang ved hovedinngang. 

Pris: For personer uten frikort er prisen 50 kr. For personer med frikort er det gratis. 

Praktisk informasjon: Det er ikke nødvendig med time, kom når det passer. OBS. Det er ønskelig med ankomst så spredt som mulig. Så planlegg gjerne ankomst når som helst innenfor de oppsatte tidspunktene. Ved ankomst vil det, ved behov, bli delt ut kølapper for å gå inn på de forskjellige rommene vaksinasjon gjennomføres.

For å begrense antallet som ankommer vil det som hovedregel ikke være mulig å ha med ledsagere. Om det skulle være behov for assistanse, til feks forflytninger, vil personellet være behjelpelig, alternativt kan totalsituasjonen vurderes der og da. Skulle det utvikle seg kø ber vi om at man holder avstand, og helst venter i bilene.  Videre praktisk informasjon vil bli gitt ved ankomst. 

Det er svært viktig at du ikke skal møte opp dersom du har symptomer på infeksjon, slik som blant annet feber eller hoste.

Vaksinasjon utenom arrangementene: Det vil være mulighet til å få satt influensavaksine når man er på vanlige legetimer (også ved andre problemstillinger) og ved andre timer til lab (feks. EKG), på begge legekontorene i hele perioden. 

Vaksinasjon av de utenfor risikogruppene vil starte etter 1. desember. Dette vil foregå som tidligere år, men uten "drop-in", og heller via timebestilling til laboratoriet.